• 3 personen

  • 40 minuten

Thaise auberginedip

BEREIDINGSWIJZE

  1. Breng in een pan ruim water aan de kook en kook de aubergine in 20 minuten gaar en laat in
    een zeef afkoelen.
  2. Pel de schil van de aubergine en maak het vruchtvlees fijn met een vork.
  3. Verwarm de olie in een kleine koekenpan en fruit hierin de knoflook 1 minuut.
  4. Voeg de fijngemaakte aubergine, de gemalen komijn, de gemalen koriander, de kokosroom en naar
    smaak zout, en peper toe en kook in 4-5 minuten iets in.
  5. Schep de dip in een schaaltje en laat tot kamertemperatuur afkoelen.
  6. Garneer de dip met de koriander of basilicum.

Lekker met cassavekroepoek en/of paprikarepen om te dippen.

Ingrediënten

  • 1 graffiti aubergine

  • 2 tenen knoflook fijngehakt

  • 1 el kokosolie

  • ½ tl gemalen komijn

  • ½ theelepel gemalen koriander

  • 50 ml kokosroom

  • Zout en (rode Turkse) peper

  • 2 el grof gehakte korianderblad of basilicum