Project Description

  • 4 personen

  • 20 minuten

BEREIDINGSWIJZE

  1. Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Leg de pizzabodems op de bakplaten. Beleg ze met de gegrilde aubergine en lepel er kleine schepjes ricotta over. Leg op elke pizza een takje cherrytomaatjes. Besprenkel de pizza’s met de olijfolie en bestrooi met peper naar smaak.
  2. Bak de pizza’s in de voorverwarmde oven in 8-10 min. goudbruin en knapperig. Boen intussen de sinaasappel schoon. Hak de pistachenoten grof.
  3. Neem de pizza’s uit de oven. Rasp boven de pizza’s de schil van de sinaasappel. Strooi de pistachenoten en de blaadjes basilicum over de pizza’s.

Tip:

Kleine puntjes auberginepizza doen het goed als borrelhapje!

Recept: Bonduelle

Ingrediënten

  • 1 grote aubergine

  • 4 (spelt)pizzabodems

  • 250 gram ricotta

  • 250 gram tros-cherrytomaatjes

  • 4 el olijfolie

  • 1 sinaasappel

  • 2 el ongezouten gepelde pistachenoten

  • Handvol basilicumblaadjes