• 4 personen

  • 50 minuten

Roast tray

Dit gerecht lanceert een kanon van onweerstaanbare smaken. De zachte smaak van zoete aardappel combineert fantastisch met de fluwelige aubergine en aromatische specerijen. De tomaat maakt het net wat frisser. Serveer met couscous en kikkererwten of gebakken oesterzwammen voor een complete maaltijd.

BEREIDINGSWIJZE

  1. Verwarm de oven voor op 225 graden.
  2. Bekleed een grote bakplaat of ovenschaal met bakpapier.
  3. Snijd alle groenten in grote parten en leg dit op de ovenschaal met bakpapier.
  4. Meng de ras el hanout, het knoflookpoeder, nigellazaad, de helft van de peterselie, olijfolie, sojasaus en siroop door de groenten.
  5. Bestrooi royaal met peper en zout en ‘masseer’ alles even zodat de ingrediënten goed contact met elkaar maken.
  6. Rooster de groenten in de oven flink, ca. 30-40 minuten, tot ze diep geroosterd zijn.

Ingrediënten

  • 3 aubergines

  • 2 zoete aardappels

  • 4 flinke tomaten

  • 2 grote rode uien

  • 2 el ras el hanout (Midden-Oosters kruidenmengsel)

  • 2 tl knoflookpoeder

  • 1 el nigellazaad

  • 1 bosje peterselie, gehakt

  • 8 el olijfolie

  • 3 el lichte sojasaus

  • 1 el agave-, ahorn- of rijststroop

  • flink wat zout en versgemalen peper (naar smaak)