Project Description

 Voor 4 personen

Pasta alla Norma met aubergine

BEREIDINGSWIJZE

  1. Snij de aubergines in kleine plakjes. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Bak de plakjes aubergine in ca. 4-5 minuten aan beide zijden goudbruin. Haal ze uit de pan met een schuim­spaan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  2. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Voeg de knoflook, het uitje, de tomaten en basilicum toe. Breng op smaak met zout en peper en laat 30 minuten op laag vuur pruttelen. Voeg na 20 minuten de tomatenpuree toe. Haal de pan van het vuur en pureer de tomatensaus.
  3. Kook de pasta “al dente” in een pan met ruim water en een beetje zout. Giet de pasta af. Voeg de pasta toe aan de tomatensaus samen met de helft van de ricotta en de plakjes aubergine.
  4. Verdeel de pasta over de borden en garneer met de rest van de ricotta en een paar blaadjes verse basilicum.

Ingrediënten

  • 2 aubergines

  • 500 gram spaghetti

  • 1200 gram tomaten, in partjes gesneden

  • 2 tl geconcentreerde tomatenpuree

  • Olijfolie

  • 1 teentje knoflook

  • 1 ui, fijngehakt

  • Verse basilicum

  • 60 gram ricotta

  • Peper & zout

Terug naar recepten