• 4 personen

  • 60 minuten

Kaviaar van Nasu met coquilles

BEREIDINGSWIJZE

  1. Doe de Nasu aubergines 45 minuten in de oven op 180 graden.
  2. Snijd de aubergine in tweeën.
  3. Lepel het vruchtvlees uit de schil met het vocht.
  4. Hak het auberginevlees met een scherp mes als tartaar met de basilicum en knoflook.
  5. Roer de extra vierge olijfolie er doorheen en breng op smaak met sjalot, peterselie, zout en peper uit de molen.

Dresseren:

  1. Neem 3 eetlepels Nasu auberginekaviaar en doe dit in de coquille schelp, maak gebruik van een steker. Dresseer hierop de dun gesneden plakjes coquilles.
  2. Zet de schelp 3 minuten in de oven op 180 graden
  3. Afsmakken met een quenelle van auberginekaviaar, verse peper extra olijfolie en bieten cress zout en peper

Ingrediënten

  • 4 coquilles in de schelp

  • Bieten cress

  • Extra vierge olijfolie

  • Zout en peper

  • 2 Nasu aubergines

  • 4 tenen knoflook, gekookt

  • 4 blaadjes basilicum

  • 1 el sjalot, fijngesneden 

  • 1 el peterselie, fijngehakt 

  • Peper uit de molen

  • Opzouten naar smaak