Project Description

  • 2 personen

  • 30 minuten

BEREIDINGSWIJZE

  1. Verwijder de kroon van de aubergine en snijd de aubergine in plakken van ongeveer 2 cm en kerf ze in met een mesje.
  2. Bestrijk ze ruim met zonnebloemolie.
  3. Kook de miso, suiker, sake, mirin en de geraspte gember in een pannetje tot alles opgelost is en een saus ontstaat.
  4. Leg de plakken aubergine op aluminiumfolie en verdeel de saus over de plakken.
  5. Vouw de aluminium pakketjes dicht.
  6. Leg de pakketjes op de hete BBQ of grillpan en laat ze gedurende 20 minuten zachtjes garen op niet te hoog vuur.
  7. Vouw de pakketjes open en bestrooi met de vers gesneden bosuitjes.

Heerlijk bij teriyaki-honingkipspiesjes of als bijgerecht bij vers gesneden sashimi met gekonfijte gember, wasabi en sojasaus.

Ingrediënten

  • 1 aubergine

  • 3 el zonnebloemolie

  • 100 gram miso

  • 2 el suiker

  • 6 el sake

  • 5 el mirin

  • 1 cm verse gember

  • 1 bosje bosuitjes