• 3 personen

  • 15 minuten

Graffitidippers

BEREIDINGSWIJZE

  1. Verwarm de airfryer voor op 225 °C.
  2. Snijd de steelaanzet en de het kontje van de aubergines.
  3. Snijd de aubergines in de lengte in plakken van ca. 1 cm dik en snijd ze over de breedte in 1 cm brede repen.
  4. Meng de diprepen eerst met de picadillokruiden of het kerriepoeder en dan met de olie en wat zout.
  5. Leg de dippers in de frituurmand van de airfryer en bak ze in 8 minuten gaar en lichtbruin.
  6. Meng intussen de mayonaise, yoghurt en bieslook tot een sausje en breng op smaak met zout en peper.
  7. Serveer het sausje bij de warme dippers.

Geen airfryer? Ze kunnen ook in de heteluchtoven worden geroosterd: 10-12 minuten op 225 °C.

Ingrediënten

  • 2 graffiti aubergines

  • 1 tl picadillokruiden (of kerriepoeder)

  • 1 tot 2 eetlepels olie

  • Zout

  • 4 el citroenmayonaise

  • 2 el fijngeknipt bieslook

  • 2 el yoghurt