• 2 personen

  • 50 minuten

Graffiti in zoutkorst met risotto

BEREIDINGSWIJZE

  1. Pof 1 Graffiti aubergines 30 minuten op 180 graden in de oven.
  2. Snijd de Graffiti aubergine in en vul deze met 6 eetlepels romige gare risottorijst, 4 eetlepels doperwten, 3 eetlepels gesneden groene kruiden, een mespunt boter, zout en peper.
  3. Rol de zoutkorst uit en pak de gevulde aubergine in, besmeer het deeg met eigeel en bestrooi met zeezout.
  4. Doe de Graffiti aubergine met de zoutkost terug in de oven totdat deze goudbruin kleurt.

Zoutkorst 

  1. Meng de bloem met het zout, de rozemarijn en de eiwitten stevig door elkaar.
  2. Voeg wat water toe en kneed hiervan een soepel deegje.
  3. Pas op met water, het deeg moet niet te slap worden.

Je kan de  Graffiti aubergines gerust een dag eerder maken. Verpak het dan goed in plasticfolie en bewaar het in de koelkast.

Ingrediënten

  • 1 Graffiti aubergine

  • Risotto

  • 4 el doperwten

  • 3 el groene kruiden, gesneden

  • Boter

  • Peper uit de molen

  • Opzouten naar smaak

  • Voor de zoutkorst:

  • 250 gram bloem

  • 75 gram zout

  • 1 tak rozemarijn, fijngehakt 

  • 2 eiwitten

  • Water