• 4 personen

  • 15 minuten

Graffiti aubergine in blini met oude kaas

BEREIDINGSWIJZE

  1. Doe boekweitmeel, bloem, gist en de lauwwarme melk in een kom. Meng deze goed door elkaar en span hierover plasticfolie. Zet de kom anderhalf uur op kamertemperatuur weg.
  2. Voeg het losgeslagen eigeel met de suiker toe aan de bloemmassa en meng tot een glad beslag. Laat het beslag nogmaals rusten voor ongeveer 1 uur.
  3. Klop de eiwitten luchtig met het zout en spatel deze door het beslag.
  4. Snij 16 plakken/ schijven van 3 mm dik van de Graffiti aubergine. Doe tussen twee schrijven ene plak kaas en bak deze in een blini pan. Doe 3 a 4 eetlepels beslag in de pan en bak de blini Graffiti aubergine goudbruin aan beide kanten.
  5. Serveer de bilni op een lauw warm bord met een lepel roomkaas, een krul ham, cress en/of tuin kruiden.

Ingrediënten

  • 2 Graffiti aubergines

  • 8 plakken gedroogde ham

  • 8 el roomkaas

  • Cress en/of tuinkruiden

  • 100 gram bloem

  • 50 gram boekweitmeel

  • 4 gram gedroogde gist 

  • 250 ml volle melk, 30 graden

  • 1 eigeel 

  • 1/2 tl suiker

  • 1 eiwit

  • 1/2 tl zout

  • 2 eetlepel boter