• 4 personen

  • 50 minuten

Gevulde aubergine

BEREIDINGSWIJZE

  1. Verwarm de oven voor op 200° C. Snijd de aubergines in de lengte doormidden, laat het steeltje zitten. Hol de helften uit, eventueel met een ijslepel, en laat 0,5 cm vruchtvlees zitten. Bestrooi de binnenkanten met wat zout.
  2. Snijd het uitgeschepte vruchtvlees in stukjes en bewaar deze. Snipper de ui en knoflook. Verhit een ruime koekenpan met wat olijfolie en fruit daar de ui en knoflook in.
  3. Voeg na 8 minuten het gehakt toe en bak rul deze gaar. Doe de auberginestukjes in de pan en roer al bakkend om. Voeg nu het blik tomatenblokjes toe en de tijm en kaneel. Breng op smaak met zout en peper. Laat nog 10 minuten pruttelen.
  4. Vul de auberginehelften met het gehaktmengsel en leg eventueel wat stukjes (geiten)kaas bovenop. Doe ze in een ovenschaal en dek deze af met aluminiumfolie.
  5. Bak de aubergines 20 minuten in de oven, verwijder nu het aluminiumfolie en laat nog 10 minuten bakken totdat de kaas gebruind is en de aubergines gaar zijn.

Serveer er naar eigen behoefte gebakken aardappels, rijs of pasta naast.

Ingrediënten

  • 2 aubergines

  • 200 gram gehakt

  • 400 gram tomatenblokjes

  • 1 ui

  • 2 teentjes knoflook

  • 1 tl tijm

  • 1/2 tl kaneel

  • Zout en peper

  • 50 gram zachte geitenkaas

  • 3 el olijfolie