• 4 personen

  • 40 minuten

Aubergine Bruschetta

BEREIDINGSWIJZE

  1. Verwarm een heteluchtoven tot 180 graden. Rooster de amandelen in de oven tot ze beginnen te kleuren.
  2. Snijd de aubergine in plakken van ongeveer 2 cm dik en leg de plakken aubergine op een stuk bakpapier op een bakplaat of in een ovenschaal.
  3. Geef de plakken aubergine een snuf peper en zout en sprenkel er twee eetlepels olijfolie over.
  4. Rooster de aubergine in de oven tot ze goudbruin zijn (ongeveer 15/20 minuten).
  5. Snijd de tomaten in blokjes en hak de amandelen grof.
  6. Meng de amandelen, tomatenblokjes, radijs, kappertjes, dille en olijfolie. Breng op smaak met wat druppeltjes citroensap, gemalen peper en zout.
  7. Verdeel de aubergine plakken over de borden en schep hier de salsa over.

Ingrediënten

  • 2 aubergines

  • 4 trostomaten

  • 80 gram amandelen zonder vlies

  • 8 radijsjes

  • 4 el kappertjes

  • Klein bosje dille

  • 10 el extra vergine olijfolie

  • ½ citroen

  • Peper en zout