• 4 personen

  • 50 minuten

Gepofte Nasu met zoete ui en burrata

BEREIDINGSWIJZE

Nasu compote

  1. Doe de aubergines 45 minuten in de oven op 180 graden.
  2. Snijd de aubergines in tweeën.
  3. Lepel het vruchtvlees uit de schil met het vocht.
  4. Hak het auberginevlees met een scherp mes als tartaar met de knoflook. Roer de extra vierge olijfolie er doorheen en breng op smaak met sjalot, zout en peper uit de molen.

Dresseren:

  1. Nappeer de auberginecompote in het midden van het bord en dresseer hier de in lamellen zoete ui in het midden.
  2. Doe hierop een halve bol burrata mozzarella en de gegrilde Nasu aubergine. Maak het geheel af met waterkers, zout, peper en extra vierge olijfolie.

Ingrediënten

  • 2 zoete uien, gepoft en in vier gesneden 

  • 2 burrata bollen mozzarella

  • 16 plakken gegrilde Nasu aubergine

  • Voor de compote 

  • 2 Nasu aubergines

  • 2 tenen knoflook, gekookt

  • 60 ml extra vierge olijfolie

  • 1 el sjalot, fijngesneden

  • Peper uit de molen

  • Opzouten naar smaak