• 2 personen

  • 30 minuten

Chinese hoisin van de grill

BEREIDINGSWIJZE

  1. Verwijder de kroon van de purpura en snijd de purpura in plakken van ongeveer 2 cm. en kerf ze in met een mesje.
  2. Maak een marinade van de sesamolie, hoisinsaus, rijstazijn, Kikkoman sojasaus, een beetje chili uit de molen en wat geraspte gember.
  3. Bestrijk de plakken purpura dik met de marinade en gril ze op een niet te hete BBQ of grillpan in ongeveer 20 minuten om en om goudbruin aan beide zijden tot ze zacht en gaar zijn.
  4. Bestrooi met de koriander

Heerlijk bij een Chinese salade met limoen dressing of een uitgebreide nasi schotel.

 

Ingrediënten

  • 1 aubergine

  • 1 el sesamolie

  • 3 el hoisinsaus 

  • 1 el rijstazijn

  • 1 el kikkoman sojasaus

  • Chili peper naar smaak

  • 1 cm verse gember

  • Half bosje vers gesneden koriander