• 3 personen

  • 30 minuten

Auberginesalade

BEREIDINGSWIJZE

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de aubergine in blokjes van 1½ x 1½ cm. Meng de
    blokjes met 1 eetlepel olie en wat zout en spreid ze uit op een met bakpapier beklede
    bakplaat.
  2. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en rooster de blokjes 20 minuten.
  3. Laat de aubergineblokjes afkoelen.
  4. Meng intussen in een ruime kom 2 eetlepels olijfolie met de witte balsamicoazijn, de
    bosuitjes, de rozijnen en naar smaak zout en peper.
  5. Meng de afgekoelde aubergine en de walnoten door de dressing en laat de smaken even intrekken. Garneer met 2 eetlepels
    korianderblaadjes.

Serveer als antipasta of bijgerecht bij geroosterd vlees.

Ingrediënten

  • 1 aubergine

  • 3 el olijfolie

  • Zout en (rode Turkse) peper

  • 2 el witte balsamicoazijn

  • 2 bosuitjes

  • 25 gram rozijnen

  • 75 gram gepelde walnoten

  • 2 eetlepels korianderblaadjes