• 4 personen

  • 30 minuten

Auberginehamburger

BEREIDINGSWIJZE

  1. Verwarm de oven voor op 175˚C.
  2. Hamburgers: snijd de aubergine in plakken van ongeveer 1,5 cm dikte.
  3. Strooi de bloem op een bord. Klop het ei in een diep bord, voeg zout en peper toe. Rasp de kaas en hak de amandelen en meng deze op een bord.
  4. Garnituur: pel en snijd de ui in dunne ringen. Snijd de tomaten en de mozzarella in schijfjes. Leg de rucola op het brood.
  5. Hamburgers: haal de plakken aubergine door de bloem. Haal ze dan door het ei en tenslotte door het Parmezaanse kaas-mengsel. Bak ze een voor een in de olijfolie in een koekenpan op halfhoog vuur tot ze goudbruin zijn. Leg ze op een bakblik en zet ze gedurende ca. 12 minuten in de oven.
  6. Serveer de hamburgers met alle garnituur.

Ingrediënten

  • 1 aubergine

  • 30 gram bloem

  • 1 ei

  • Zout en peper

  • 60 gram geraspte Parmezaanse kaas

  • 60 gram amandelen

  • 3 el olijfolie

  • ½ rode ui

  • 1 tomaat

  • 125 gram mozzarella

  • 65 gram rucola

  • 4 hamburgerbroodjes