• 4 personen

  • 20 minuten

Aubergine blokjes

BEREIDINGSWIJZE

  1. Snijd de aubergines in blokjes van 3 x 3 cm. Meng de blokjes in een schaal met de azijn en het zout en laat minimaal 15 minuten intrekken. Doe in een andere kom een paar scheppen bloem.
  2. Verhit in een pan of wok een laagje zonnebloemolie tot ongeveer 180° C. Je kunt natuurlijk ook een frituurpan gebruiken.
  3. Neem 1/3 deel van de blokjes aubergine en schud deze om met de bloem. Doe ze in de hete olie en schep ze regelmatig om. Zodra de buitenkant lichtbruin wordt, zijn ze gaar en kunnen ze uit de olie.
  4. Nog even uitlekken op keukenpapier en dan serveren met aioli of patatas bravas saus. Bak de rest van de aubergine in nog twee porties krokant van buiten en zacht van binnen.

Ingrediënten

  • 1 aubergine

  • 5 el witte wijnazijn

  • 1 tl zout

  • Zonnebloemolie

  • Bloem