Project Description

  • 6 personen

  • 50 minuten

BEREIDINGSWIJZE

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aubergine in plakken van maximaal ¾ cm dik. Bestrijk de plakken aan beide kanten heel dun met olie en leg ze naast elkaar op de bakplaat. Bak ze 12 minuten in de oven.
  2. Verwarm intussen de rest van de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook 3 minuten. Voeg de stukjes tomaat en kook de saus zachtjes 15 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Schep wat saus in het ovenschaaltje, leg er plakken aubergine en plakken mozzarella op. Herhaal de lagen en eindig met tomatensaus en kaas. Zet de schaal in de oven en bak de lasagne 30 minuten.

Lekker met een rucolasalade en ciabatta.

Ingrediënten

  • 1 grote aubergine

  • 2 el olie

  • 1 kleine ui, gesnipperd

  • 2 tenen knoflook fijngehakt

  • 400 gram vleestomaten, in kleine stukjes

  • Zout en peper

  • 1 bol mozzarella, in dunne plakken