Aubergine Tempura
BEREIDINGSWIJZE
-
Snijd de aubergine in plakken van 1 cm. Snijd deze plakken in reepjes van 1 cm zodat je frieten hebt.
-
Doe de aubergine in een kom en bestrooi met het zout. Hussel goed door elkaar en laat 30 minuten staan. Dep daarna droog met keukenpapier.
-
Doe de bloem in een kommetje. Kluts de eieren in een ander kommetje. Pak een derde kommetje en meng daarin de panko, paprikapoeder, cayennepeper en een snuf zout.
-
Verhit een koekenpan met de olijfolie. (de olijfolie moet de hele bodem bedekken)
-
Haal de aubergine eerst door de bloem, dan het ei en vervolgens de panko. Herhaal tot de aubergine op is.
-
Leg de aubergines in de hete olie en bak ze enkele minuten per kant tot ze goudbruin zijn. Laat uitlekken op een velletje keukenpapier.
-
Leg op een bord, bestrooi met de poke Sushi & Salad sprinkle en serveer met sojasaus.