• 2 personen

  • 40 minuten

Aubergine Tempura

BEREIDINGSWIJZE

  1. Snijd de aubergine in plakken van 1 cm. Snijd deze plakken in reepjes van 1 cm zodat je frieten hebt.
  2. Doe de aubergine in een kom en bestrooi met het zout. Hussel goed door elkaar en laat 30 minuten staan. Dep daarna droog met keukenpapier.
  3. Doe de bloem in een kommetje. Kluts de eieren in een ander kommetje. Pak een derde kommetje en meng daarin de panko, paprikapoeder, cayennepeper en een snuf zout.
  4. Verhit een koekenpan met de olijfolie. (de olijfolie moet de hele bodem bedekken)
  5. Haal de aubergine eerst door de bloem, dan het ei en vervolgens de panko. Herhaal tot de aubergine op is.
  6. Leg de aubergines in de hete olie en bak ze enkele minuten per kant tot ze goudbruin zijn. Laat uitlekken op een velletje keukenpapier.
  7. Leg op een bord, bestrooi met de poke Sushi & Salad sprinkle en serveer met sojasaus.

Ingrediënten

  • 1 aubergine

  • 1 tl zout

  • 100 gram bloem

  • 2 eieren 

  • 75 gram panko 

  • 0,5 tl cayennepeper

  • 1 tl paprikapoeder

  • 6 el olijfolie 

  • 2 el poke Sushi & Salad sprinkle

  • Sojasaus naar smaak