Aubergine spiesje
BEREIDINGSWIJZE
- Leg de in schijfjes gesneden aubergine (of bij een grote aubergine, kleine blokjes) bestrooid met zout 30 minuten apart in een vergiet, spoel de aubergines af en dep droog.
- Maak een marinade naar eigen smaak van een flinke scheut sojasaus & ketjap, ongeveer 2 eetlepels zoete chilisaus, een klein beetje olie, de geperste knoflook, een eetlepel suiker en wat gemalen peper. Verdeel de marinade over twee bakjes. Voeg de aubergine toe, schep de aubergine zodanig dat alle schijfjes goed bedekt zijn met de marinade en laat minimaal een kwartiertje afgedekt staan.
- Snij de kipfilet in kleine partjes en leg deze in het andere bakje met marinade.
- Rijg om en om de aubergine en kip aan het stokje, strijk nog wat marinade met een kwastje over het spiesje en bak het spiesje gaar en bruin op een grillplaat of barbecue. Heerlijk met stokbrood, rijst of kroepoek.