• 4 personen

  • 50 minuten

Aubergine rolletjes

BEREIDINGSWIJZE

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Snij 1 aubergine in dunne plakken (1/2 cm) strooi er wat zout over heen en laat even uitlekken in een vergiet. Snij de andere aubergine in de lengte doormidden en leg de 2 partjes met het snijvlak naar beneden in de oven tot het vruchtvlees zacht is ( +/- 20 minuten)
  2. Dep ondertussen de plakjes aubergine droog en gril ze in een ingevette pan (zo min mogelijk olie gebruiken) droog en goudbruin. Bestrooi met wat peper en leg ze apart op een bord. Haal het zachte vruchtvlees uit de andere aubergine.
  3. Bak de garnalen op hoog vuur en voeg de basilicum, ui, knoflook en wat peper en zout toe. Zet het vuur wat lager en meng de garnalen met het vruchtvlees en een scheutje wijn. Laat het geheel 5 minuten sudderen.
  4. Meng de garnalenvulling in een kom met paneermeel en Parmezaanse kaas tot er een stevige massa ontstaat.
  5. Vul de aubergineplakken met een lepeltje vulling en rol de plakken dicht. Leg ze in een ingevette ovenschaal, bestrooi met wat Parmezaanse kaas en zet even in de oven tot de kaas gesmolten is.

Ingrediënten

  • 2 aubergines

  • Olijfolie

  • Peper en zout

  • 12 middelgrote garnalen

  • 1 handje gehakte basilicum

  • 2 teentjes knoflook

  • 1 rode ui

  • Scheutje witte wijn

  • Paneermeel gekruid

  • 1/2 kopje geraspte Parmezaanse kaas