• 4 personen

  • 40 minuten

BEREIDINGSWIJZE

Zet de BBQ aan of verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergines over de lengte doormidden en snijd deze aan de binnenkant met diagonale lijnen in zodat er een ruitenpatroon ontstaat. Houd de schil intact. Bestrooi de helften met zout en laat 10 minuten staan. Bestrijk de aubergines royaal met tomatensaus en beleg met plakken mozzarella, tomaten en zwarte olijven. Grill de aubergines pizza’s 25 minuten op de BBQ of in het midden van de voorverwarmde oven tot de aubergine helften gaar zijn en de mozzarella is gesmolten. Haal de aubergine helften van de BBQ of uit de oven en verdeel deze over de borden. Garneer de aubergine helften met wat pesto en cherrytomaten. Voeg wat rucola of basilicum naar smaak toe.

Ingrediënten

  • 4 aubergines

  • 2 bollen mozzarella

  • 100 g passata tomatensaus

  • 100 g cherrytomaten, gehalveerd

  • 60 g zwarte olijven

  • Pesto naar eigen smaak

  • Zout en peper