• 6 personen

  • 40 minuten

BEREIDINGSWIJZE

  1. Rijg de aubergine, oesterzwam en rode ui om en om aan de spiesjes.
  2. Mix de shoarmakruiden met twee eetlepels zonnebloemolie. Gebruik een kwast om de spiesjes in te smeren met de kruiden en laat deze minstens een halfuur marineren.
  3. Meng de ingrediënten voor de yoghurt-mosterddip en breng op smaak met zout en peper. Zet apart.
  4. Voor de barbecue: bak de spiesjes 4 minuten per kant tot er mooie grillstrepen ontstaan. Keer ze regelmatig om.
  5. Voor de pan: verwarm een grillpan op middelhoge temperatuur met zonnebloemolie. Bak hierin de spiesjes 5 minuten per kant. Keer ze regelmatig om.
  6. Serveer de spiesjes met de yoghurtdip, komkommer en platbrood.

Ingrediënten

  • 2 aubergines, in blokjes

  • 300 gram oesterzwam, gescheurd

  • 2 rode uien, in kwarten

  • 1 el shoarmakruiden

  • 1 komkommer, in plakjes

  • 4 platbroden

  • Zonnebloemolie

Yoghurt-mosterddip

  • 250 gram Griekse yoghurt

     

  • 2 el mayonnaise

  • 1 el Ancienne grove mosterd

  • 1 citroen, het sap

  • 1 teentje knoflook, geperst

  • 1 el extra vierge olijfolie

  • Zout en peper