Project omschrijving
6 personen
40 minuten
BEREIDINGSWIJZE
- Rijg de aubergine, oesterzwam en rode ui om en om aan de spiesjes.
- Mix de shoarmakruiden met twee eetlepels zonnebloemolie. Gebruik een kwast om de spiesjes in te smeren met de kruiden en laat deze minstens een halfuur marineren.
- Meng de ingrediënten voor de yoghurt-mosterddip en breng op smaak met zout en peper. Zet apart.
- Voor de barbecue: bak de spiesjes 4 minuten per kant tot er mooie grillstrepen ontstaan. Keer ze regelmatig om.
- Voor de pan: verwarm een grillpan op middelhoge temperatuur met zonnebloemolie. Bak hierin de spiesjes 5 minuten per kant. Keer ze regelmatig om.
- Serveer de spiesjes met de yoghurtdip, komkommer en platbrood.
Ingrediënten
2 aubergines, in blokjes
300 gram oesterzwam, gescheurd
2 rode uien, in kwarten
1 el shoarmakruiden
1 komkommer, in plakjes
4 platbroden
Zonnebloemolie
Yoghurt-mosterddip
250 gram Griekse yoghurt
2 el mayonnaise
1 el Ancienne grove mosterd
1 citroen, het sap
1 teentje knoflook, geperst
1 el extra vierge olijfolie
Zout en peper