Aubergine ijs
BEREIDINGSWIJZE
- Begin met het klein snijden van de aubergine.
- Zet een pan op laag vuur, doe hier de aubergine, zusto, de helft van het roodfruit en 200 ml water in.
- Laat dit ongeveer 10 minuten koken, tot zowel het rode fruit en de aubergine helemaal zacht zijn geworden.
- Mocht de aubergine droog staan te koken, voeg dan nog wat water toe.
- Laat dit mengsel even afkoelen.
- Doe in de keukenmachine het mengsel dat je net gemaakt hebt en voeg daar de andere 125 gram bevroren fruit aan toe.
- Mix dit samen heel fijn en giet er langzaam de slagroom en havermelk bij. Je ziet een mooie smoothie achtige substantie ontstaan.
- Giet de substantie uit de keukenmachine in een plastic bakje, of siliconen cakevorm.
- Zet het ijs voor 3 uur weg in de vriezer.
Tip:
- Wil je mooi romig ijs hebben, lepel het ijs dan elk uur even door. Zorg dat de ijskristallen van de zijkant loskomen en dat je dit door het ijs schept.
- Garneer het ijs met bijvoorbeeld slagroom en rood fruit! Wedden dat niemand in de gaten heeft dat ze aubergine ijs eten. Aubergine zorgt voor een romige structuur, dus ideaal in toetjes of cakejes.