Over ons

Purple Pride is sinds 1996 uitgegroeid tot het grootste auberginemerk van Noordwest-Europa. Tien moderne teeltlocaties leveren een oogst op van ruim 42,5 miljoen kilo aubergines per jaar. Met een teeltoppervlakte van 75,5 hectare en ruim 70% van de Nederlandse aubergineproductie is telersvereniging Purple Pride marktleider in Nederland. Daar zijn we best trots op!

Onze missie?

Aubergines van Purple Pride bij iedereen op het weekmenu.

Onze visie?

Het begrijpen van de behoeften van de klant voegt waarde en relevantie toe.

Hoe het allemaal begon

Jaren 70 Jaren 70
Jaren 80 Jaren 80
1996 1996
2003 2003
2010 2010
2012 2012
2013 2013
2018 2018
2019 2019

Jaren 70

Start met de teelt van groente

Het verhaal van Purple Pride gaat terug naar de jaren zeventig. De families Van Duijn, De Jong en Groenewegen uit het Westland besloten zich toe te leggen op de teelt van groenten. In deze tijd teelden zij niet alleen aubergines, maar ook andere gewassen.

Jaren 80


Focus op aubergine

Een nieuwe generatie besluit om zich 100% op aubergineteelt te gaan richten. Alle aubergines werden destijds via de veilingklok verkocht. Telers leverden de aubergines aan, deze werden gekeurd, ingedeeld naar gewicht en vervolgens via de klok in blokpartijen aangeboden.

1996

Ontstaan Purple Pride

In 1996 besloten de drie bedrijven Gebr. Van Duijn, Auberginekwekerij De Jong en Greenbrothers om gezamenlijk Telersvereniging Purple Pride op te richten. Door zich te verenigen konden de bedrijven beter inspelen op de vraag naar kwaliteit.

2003

De eerste specialties worden geïntroduceerd

Purple Pride vind het belangrijk om te blijven innoveren en vernieuwen. Naast de standaard aubergines begint Purple Pride met het telen van een aantal bijzondere soorten. Hiermee kan de organisatie de markt met een breder assortiment bedienen.

2010

Purple Pride gaat in onafhankelijk vorm verder

In 2010 besluit Purple Pride om The Greenery te verlaten en in onafhankelijke vorm verder te gaan. Samen met Prominent en Green Diamonds werd Coöperatie DOOR opgericht. Deze organisatie is verantwoordelijk voor de verkoop en marketing van het product.

2012

De nieuwste teeltocatie van Purple Pride opent haar deuren

Er wordt gestart met een nieuwe locatie: Auberginekwekerij De Jong in Nieuw Prinsenland (Dinteloord). De nieuwe locatie is 5,6 hectare groot en duurzaam op verschillende vlakken.

2013

Purple Pride sluit zich aan bij Coöperatie DOOR

In de zomer van 2013 wordt Fresq Partners, het verkoopmodel waar Purple Pride bij aangesloten was, opgesplitst in DOOR Partners en Harvest House. Purple Pride sluit zich aan bij DOOR Partner, omdat de productmerken hier centraal staan.

2018

Purple Pride Planet Proof

Duurzaamheid is belangrijk voor Purple Pride én haar klanten. Daarom gaan we in de kas zo zuinig mogelijk om met grondstoffen, werken hard aan hergebruik en hebben een minimal waste policy. Door deze inzet kan Purple Pride met trots zeggen dat alle teeltlocaties het ‘On the way to PlanetProof’ certificaat te hebben behaald.

2019

Nieuwe merkpositionering en huisstijl

Purple Pride introduceert de horeca als nieuwe doelgroep, zet extra in op tailor made advies aan klanten en stelt duurzaamheid centraal. Met deze veranderingen is Purple Pride klaar voor de toekomst. Dit wordt bekroond met een nieuwe huisstijl, inclusief nieuw logo en website. Aubergines bij iedereen op het weekmenu, dat is de ambitieuze doelstelling van Purple Pride!

Vacatures

Op dit moment hebben wij geen openstaande vacatures op ons verkoopkantoor in Maasdijk. Ben je geïnteresseerd in een functie op een van onze teeltlocaties of bij Coöperatie Growers United? Kijk dan hieronder voor de mogelijkheden:

Aanmelden voor de nieuwsbrief