• 3 personen

  • 15 minuten

Garlic Lemon

Basis bereidingswijze:

  1. Verwijder de groene kroon van de aubergine.
  2. Snijd de aubergine in de lengte in 8 parten.
  3. Smeer in met olijfolie en bestrooi met zout naar smaak.

Mogelijkheden:

BBQ – TIP!
Grill de aubergine rondom bruin en laat doorgaren aan de zijkant (indirecte warmte) van de BBQ en/of sluit de deksel van de BBQ.

Koekenpan
Verhit een koekenpan op hoge temperatuur en bak hierin de aubergine rondom bruin en gaar. Doe zodra de aubergine bruin is en nog niet helemaal gaar een deksel op de pan en laat op middelhoge temperatuur doorgaren.

Grillpan
Verhit de grillpan op hoge temperatuur en grill hierin de aubergine rondom bruin en gaar. Verlaag de temperatuur halverwege, zodat de aubergine de tijd krijgt om goed gaar te worden.

Oven
Leg de aubergine op een ovenplaat en bak ca. 20 minuten op 180°C tot de aubergine bruin en gaar is.

Bereiding:

  1. Meng alle ingrediënten en maak tot een grove saus met behulp van een keukenmachine of staafmixer.
  2. Schep de topping over de gegaarde aubergine parten.

Eet smakelijk!

Ingrediënten:

  • 1 Aubergine
  • 15 g Peterselie

  • 1 st Kleine ui of grote sjalot, fijn gesneden

  • 1 teen Knoflook, gehakt

  • 0,5 st Citroen, sap en rasp van de schil

  • 3 el Olijfolie

Snijden

Grillen

Topping

Genieten