Het paarse goud is weer te koop. Nu denk je vast paarse goud? Telersvereniging Purple Pride, het auberginemerk van Growers United, zet zich iedere dag in om de lekkerste en beste Hollandse aubergines te kweken. Deze mooie paarse vrucht kan namelijk net zo’n delicatessen zijn als het welkbekende witte goud.

Komend weekend liggen de Purple Pride aubergines ook weer bij de eerste Nederlandse retailers in het schap. We zien dat het Hollandse aubergineseizoen steeds meer naar voren schuift. Retailers spelen hiermee in op de vraag van de shopper die steeds vaker willen weten waar hun voedsel vandaan komt. Ook transparantie en duurzame productie wordt voor de retailer steeds belangrijker.

Specialties
Het Nederlandse aubergine seizoen is officieel gestart met de oogst van de paarse aubergine. Vanaf eind maart tot eind september zijn daarnaast meer soorten aubergines beschikbaar. Ben je bijvoorbeeld bekend met de Graffiti, Mini Graffiti of Nasu aubergine? Elke aubergine heeft zijn eigen kenmerken en passende smaakcombinaties. In 2022 zal de productie van de specialty aubergines weer in eigen hand zijn bij Purple Pride teler Gebr. van Duijn in Oosterland.

Areaal uitbreiding
Met ruim 50% van de Nederlandse aubergineproductie is Purple Pride de grootste aubergine telersvereniging van Noordwest Europa. Door de uitbreiding bij Purple Pride teler Greenbrothers in Zevenbergen groeit het areaal naar 55 hectare in 2022. Met 16 hectare is Greenbrothers verantwoordelijk voor bijna 9,5 miljoen Purple Pride aubergines per jaar. Een stuk schaalvergroting is essentieel om diepte-investeringen ten aanzien van verduurzaming rond te kunnen rekenen en de bedrijfscontinuïteit te kunnen waarborgen.