Van 9-15 maart vindt De Vegetarische Restaurantweek plaats. De Vegetarische Restaurantweek is onderdeel van de Nationale Week Zonder Vlees waarin tienduizenden Nederlanders de uitdaging aangaan om een week het vlees te laten staan, zowel thuis als buiten de deur. Deelnemende restaurants wordt gevraagd tijdens De Vegetarische Restaurantweek te laten zien hoe smaakvol en verrassend vegetarisch eten buiten de deur kan zijn.

 

Aubergine: de perfecte vleesvervanger

Wist je dat de aubergine de perfecte vleesvervanger is? Purple Pride laat restaurants graag zien hoe de aubergine perfect aansluit bij de groeiende vraag naar vega(n) gerechten. Om dit meer onder de aandacht te brengen bij restaurants in Nederland is Purple Pride partner van de Vegetarische restaurantweek. We willen laten zien dat de aubergine veelzijdig is en bovenal heel lekker is!


Tips voor de perfecte vegetarische maaltijd

Je kent hem van ratatouille, melanzane parmiggiano, gepoft, gegrild, als vegetarische optie of als BBQ favoriet. We hebben goed nieuws, want er zijn tal van bereidingsmogelijkheden voor de aubergine. Wat dacht je van een aubergine sandwich of gefrituurd als tempura.

 

Is de drempel nog te hoog? Zie het als een uitdaging! Verras en overtuig je gasten. Ottolenghi heeft zijn succes niet voor niets aan de aubergine te danken. Deze restaurants doen al mee: devegetarischerestaurantweek.nl. Ook enthousiast? Schrijf je in en wordt ook partner van de Vegetarische restaurantweek.