Augerginekwekerij De Jong, lid van Coöperatie DOOR, in glastuinbouwgebied Nieuw Prinsenland in Dinteloord werkt aan de toekomst.

Eerste oogstseizoen

Afgelopen jaar is er hard gewerkt om de kas op tijd klaar te hebben voor het nieuwe oogstseizoen van 2019. Met succes! Eind 2018 zijn de planten gezet en in week 8 zijn de eerste aubergines in de nieuwe kas geoogst. Vanwege de uitbreiding is er ook het nodige aangepast in de loods. Zo is er een nieuwe sorteermachine geplaatst, om de grotere volumes aan te kunnen.

Groei

Teeltlocatie De Jong was klaar voor een uitbreiding. Tom de jong, de zoon van Peter de Jong, is in het bedrijf gekomen en daarbij wordt de aubergine steeds populairder. De auberginemarkt groeit! Consumenten weten steeds beter wat ze met de aubergine moeten doen, het is een goede vleesvervanger en het past goed in wereldgerechten die we steeds vaker terug zien in de Nederlandse keukens.

De gemiddelde Nederlander eet nu 300 gram aubergines per jaar. In zuidelijkere landen zoals Italië, Spanje of Turkije is dat gemiddeld tien kilo per persoon. Er is dus nog een enorme groeipotentie. Met de uitbreiding kunnen we in de toekomst inspelen op de toenemende vraag naar aubergines.