Met verschillende initiatieven investeert Purple Pride continu in het verduurzamen van de teelt. Door deze inzet kunnen we vanaf vandaag met trots zeggen dat alle teeltlocaties van Purple Pride het On the way to PlanetProof certificaat hebben behaald.

Wat is On the way to PlanetProof?

Willen we met z’n allen daadwerkelijk een bijdrage leveren aan een duurzame wereld, dan moeten we de juiste keuzes maken. De PlanetProof gecertificeerde telers voldoen aan bovenwettelijke eisen op het gebied van duurzaam telen.

Proof richt zich op vijf aandachtsgebieden van de Sustainable Development Goals van de United Nations: bodem, landschap & biodiversiteit, water, energie, productie & consumptie en klimaat. De PlanetProof gecertificeerde telers voldoen aan eisen voor onder meer schonere lucht, vruchtbare bodem, goede waterkwaliteit, meer natuur op het landbouwbedrijf en circulaire afvalverwerking en recycling.

Ziet u door de bomen het bos niet meer in keurmerkenland? Via de link hieronder kom je bij een handig overzicht, wat duidelijk laat zien wat nu eigenlijk het verschil is tussen gangbaar, biologisch en het keurmerk On the way to PlanetProof.

https://www.planetproof.nl/wat-is-planetproof/verschil-keurmerken