Project Description

  • 4 personen

  • 15 minuten

BEREIDINGSWIJZE

  1. Verhit een grillplaat. Verwijder de kroontjes en snijd de aubergines in de lengte in dunne plakken van ongeveer een halve centimeter. Grill de plakken aubergine aan beide kanten tot er mooie donkere strepen op staan.
  2. Laat de plakken afkoelen.
  3. Rasp ondertussen de knoflook fijn en hak te peper en peterselie klein.
  4. Meng in een kom de marinade van olijfolie, azijn of citroensap, knoflook, rode peper en peterselie. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Schep over elke plak gegrilde aubergine wat marinade.

Variatietip:
Serveer de aubergine in een salade, met een mooie kaas of op een bruschetta met tomaat.

Ingrediënten

  • 2 aubergines

  • 1 teentje knoflook

  • Rode peper

  • 10 el extra vergine olijfolie

  • Hand platte peterselie blaadjes

  • 2 el witte wijnazijn of citroensap

  • Peper en zout

Terug naar recepten