Project Description

  • 4 personen

  • 60 minuten

BEREIDINGSWIJZE

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden en laat daarin de aubergines met schil in 30 tot 40 minuten gaar worden.
  2. Laat afkoelen, verwijder de schil, prak de aubergines fijn en meng met de fijngehakte salie, koriander,pijnboompitten en peterselie ( Tip: kan met de keukenmachine fijn gemalen kunnen worden)
  3. . Voeg zout, peper, knoflook en citroensap naar smaak toe en doe er extra vergine olijfolie bij dat er een gladde massa ontstaat.

Laat de smaak even doortrekken en serveer bij tappa’s met ovenwarm brood of crostini’s.

Ingrediënten

  • 500 gram aubergines

  •  8 blaadjes verse salie

  • ¼ bosjes koriander

  • ¼ bosje peterselie

  • 2 el gebrande pijnboompitten

  • Zeezout en peper

  • 0,5 dl olijfolie extra vergine

  • Sap van 1 citroen

  • 2 teentjes knoflook fijngehakt

Terug naar recepten