Over ons

Purple Pride is sinds 1996 uitgegroeid tot het grootste auberginemerk van Noordwest-Europa. Vijf moderne teeltlocaties leveren een oogst op van ruim twintig miljoen kilo aubergines per jaar. Met een teeltoppervlakte van 48 hectare en ruim 50% van de Nederlandse aubergineproductie is telersvereniging Purple Pride marktleider in Nederland. Daar zijn we best trots op!

Onze missie?

Aubergines van Purple Pride bij iedereen op het weekmenu.

Onze visie?

Het begrijpen van de behoeften van de klant voegt waarde en relevantie toe.

Hoe het allemaal begon

Het verhaal van Purple Pride gaat terug naar de jaren zeventig. Toen besloten de families Van Duijn, De Jong en Groenewegen uit het Westland zich toe te leggen op de teelt van groenten. In die tijd teelden zij niet alleen aubergines, maar ook andere gewassen.

In de jaren tachtig besloot een nieuwe generatie zich voor 100% te gaan richten op de aubergineteelt. Alle aubergines werden destijds via de veilingklok verkocht. Telers leverden de aubergines aan, deze werden gekeurd, ingedeeld naar gewicht en vervolgens via de klok in blokpartijen aangeboden. Die waren van wisselende kwaliteit en afhankelijk van de vraag werd de prijs bepaald.

In 1996 besloten de drie bedrijven Gebr. Van Duijn, Auberginekwekerij De Jong en Greenbrothers om gezamenlijk Telersvereniging Purple Pride op te richten. Door zich te verenigen konden ze beter inspelen op de vraag naar kwaliteit.  Tijdens de eerste ledenvergadering in maart 1996 doopten ze zichzelf Professional.

Telersvereniging Professional voerde gezamenlijk het merk Purple Pride. Eind 2000 besloten ze unaniem om verder te gaan onder de naam Purple Pride.

Vacatures

Op dit moment hebben wij geen openstaande vacatures op ons verkoopkantoor in Maasdijk. Ben je geïnteresseerd in een functie op een van onze teeltlocaties of bij Coöperatie DOOR? Kijk dan hieronder voor de mogelijkheden:

Bekijk de vacatures
Bekijk de vacatures
Bekijk de vacatures
Bekijk de vacatures

Aanmelden voor de nieuwsbrief