Luchtfoto-Zevenbergen1440x3503

Historie en bedrijfsfilm

Al 20 jaar dé partner in aubergines

Historie en bedrijfsfilm

Leuk dat je meer wilt weten over onze geschiedenis!

1970

Het verhaal van Purple Pride gaat terug naar de jaren ‘70. Toen besloten de families Van Duijn, De Jong en Groenewegen uit het Westland zich toe te leggen op de teelt van groenten. In die tijd teelden zij niet alleen aubergines, maar ook andere soorten groenten.

1980

In de jaren ’80 besloot een nieuwe generatie zich voor 100% te gaan richten op de aubergineteelt. Alle aubergines werden in deze tijd via de veilingklok verkocht. Telers leverden de aubergines aan, deze werden gekeurd, ingedeeld naar gewicht en vervolgens via de klok in blok partijen aangeboden. De blok partijen waren van wisselende kwaliteit en afhankelijk van de vraag in de markt werd de prijs bepaald.

1996

In 1996 werd Purple Pride officieel geboren. In dat jaar besloten de drie families Gebr. Van Duijn, Auberginekwekerij De Jong en Greenbrothers om gezamenlijk Telersvereniging Purple Pride op te richten. Door te verenigen kon er beter op de vraag naar kwaliteit worden ingespeeld. Tijdens de eerste ledenvergadering in maart 1996 werd besloten om verder te gaan onder de naam Professional. Telersvereniging Professional voerde gezamenlijk het merk Purple Pride. Na vier jaar onder de naam Professional te hebben gewerkt, werd eind 2000 unaniem besloten om verder te gaan onder de naam Purple Pride. Door één naam te voeren, kon het merk nog sterker worden gemaakt.

1998

Vanaf 1998 is Purple Pride zich gaan richten op de Amerikaanse markt. Met kleine aubergines in een aparte verpakking en 1-laags dozen heeft Purple Pride zich kunnen onderscheiden in Amerika.

2003

In 2003 werd besloten om het assortiment uit te breiden met meerdere auberginesoorten. Naast de standaard aubergine teelt Purple Pride vanaf dit moment ook specialty aubergines zoals de Graffiti, Purpura, verschillende mini aubergines en meer. Deze bijzondere, van oorsprong intercontinentale rassen hebben een eeuwenoude geschiedenis en dus onmisbare plaats verworven in de keukens wereldwijd.

2010

In 2010 nam Purple Pride de stap om, samen met drie andere telersverenigingen, verder te gaan onder een eigen verkoopmodel. Maar er gebeurde meer. De nieuwe teeltlocatie in Terneuzen opende haar deuren. Door het gebruik van restwarmte een uiterst innovatieve en duurzame locatie!

2012

In 2012 wederom uitbreiding voor Purple Pride: de nieuwste teeltocatie van Purple Pride opent haar deuren in Nieuw Prinsenland (Dinteloord). Met deze 5,6 ha nieuwe teeltlocatie kan Purple Pride nog beter inspelen op de vraag naar grote volumes.

2017

Met een oogst van ruim 20 miljoen kg aubergines per jaar verdeeld over 5 moderne teeltlocaties, is Purple Pride in 20 jaar tijd uitgegroeid tot het grootste auberginemerk van Noordwest-Europa. Met een teeltoppervlakte van 40 HA en ruim 40% van de Nederlandse aubergineproductie is telersvereniging Purple Pride marktleider in Nederland. En daar zijn we best trots op!